Някои масла, противно на митовете за опасностите от мазнините, могат да

...
Някои масла, противно на митовете за опасностите от мазнините, могат да
Коментари Харесай

Кардиолог разкри маслото, което предпазва от инфаркт

Някои масла, обратно на митовете за заплахите от мазнините, могат да бъдат потребни. Кардиологът Анна Кореневич разкри какво би трябвало да включите в диетата си в името на здравето на сърцето и кръвоносните съдове.
Продуктите, които съдържат омега киселини, ще оказват помощ да се отърват съдовете от холестеролни плаки, както и да ги поддържат по-еластични. Те обичайно се съдържат в огромни количества в сьомгата и сьомговата пъстърва. 
Но по-бюджетен вариант за попълване на запасите от този потребен микроелемент са растителните масла. Например в лененото масло, отбелязва експертът. Според Кореневич то е по-полезно за салатен дресинг от зехтина.
„ Лененото масло е безспорен рекордьор по наличие на Омега-3. В 100 грама масло се съдържат 53 грама значима и есенциална киселина “, изясни кардиологът.
Маслата от коноп, орех и кедрови ядки носят не по-малка изгода на тялото. Те наложително би трябвало да се употребяват от хората, които към този момент имат проблеми със сърцето. Това ще помогне за попречване на инфаркт, безапелационна е Анна Кореневич.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР